NextMapping Future Blog saka Pakaryan

Cheryl Cran

Sugeng Rawuh ing Future of Work Work - iki sampeyan bakal nemokake kiriman babagan kabeh perkara sing gegandhengan karo masa depan kerja.

Kita duwe blogger tamu sing kalebu CIO, Ilmuwan Prilaku, CEO, Ilmuwan Data kalebu kiriman dening pendiri Cheryl Cran.

Deleng kabeh postingan blog

Generasi Covid Lan Masa Depan

April 13, 2021

Generasi kovalen lan mbesuk ……

Ana generasi anyar ing kutha kasebut - Generation Covid sing uga dikenal minangka Gen C. sing kalebu para nom-noman umur rong puluh taun.

Sampeyan bisa uga wis ngerti generasi liyane:

Gen Z 1997 nganti 2020 (ngerti dadi generasi media sosial)

Milenial 1981 nganti 1996 (misuwur minangka generasi teknologi)

Gen X 1965 nganti 1980 (dikenal dadi subuh generasi teknologi)

Zoomers (Baby Boomer sing nolak umur) 1946 nganti 1964 (dikenal dadi pasca perang / generasi kebebasan)

Tradisionalis 1925 nganti 1945 (dikenal minangka generasi perang)

ana riset sing lagi wae diwiwiti babagan pengaruh pandemi tumrap bocah enom ing umur rong puluh taun sing dikenal minangka Gen C sajrone setaun setengah kepungkur.

Ora ana pitakon manawa pengaruh sosial pandemi kasebut Kabeh durung dingerteni kanthi lengkap. Nanging menarik banget kanggo nonton lan ndeleng kepiye pengalaman Gen C kanthi pandemi bakal ngganti pilihan lan tindak tanduke kanggo mbesuk.

Generasi C mung generasi enom sing urip lan bakal ngalami pandemi nalika umur formatif lan remaja. Saliyane pandemi, Gen C wis nyekseni liwat media sosial sing nambah ketegangan ras, ketimpangan kepemimpinan pamrentah, efek saka pandemi pemanasan global lan nambah fokus ing paritas gender.

Ora prelu diandharake pangowahan sosial sing bakal ditindakake Gen C bakal radikal lan ngganggu status quo. Bakal ana akeh pangowahan sing digawe dening Generation Covid lan mbesuk.

Secara anecdotally, aku duwe sawetara klien sing wis nuduhake sawetara perjuangan sing ditemokake bocah cilik sajrone wolulas wulan kepungkur.

Aku wis krungu crita babagan bocah-bocah sekolah dhasar sing duwe kuatir amarga dheweke sekolah mung online utawa ngrampungake mbukak lan nutup sekolah.

Bocah-bocah umur sekolah dhasar nganggo topeng (yen isih sekolah) lan liyane durung luwih saka sekolah utawa sawetara wulan.

Bocah-bocah sekolah menengah lan SMA wis sekolah sekolah kanthi online utawa hibrida paruh ing kelas lan paruh online.

Dampak psikologis ing wong lan utamane para pemuda sing wis terasing sosial bakal duwe efek riak sajrone dasawarsa sabanjure.

Gen C bakal dikenal minangka generasi pandemi sing bakal ngowahi mangsa mbesuk.

Kita isih nglumpukake data lan riset babagan pengaruh sosial pandemi lan kita bakal nemokake luwih akeh nalika maju.

Kanggo miwiti ndeleng pengaruh saka generasi ing mangsa ngarep, kita kudu ngerti dinamika budaya sing kalebu perasaan, nilai, pengaruh lingkungan lan pandangan sing dibentuk dening kedadeyan ing jamane.

Babagan perasaan Generation Covid, kita duwe sawetara wong tuwa sing nglaporake manawa anak-anake ngalami perasaan kompleks sajrone pandemi sing kalebu:

  • kebingungan
  • Kuwatir
  • Ketidakpastian
  • jampel
  • Nelangsa

Wong tuwa nglaporake kuwatir babagan macem-macem perasaan sing nantang anak lan pengaruh pandemi tumrap kesejahteraan umume anak.

Nanging wong tuwa uga nglaporake pengaruh lingkungan sing positif kanggo pandemi lan pengaruhe marang anake kayata:

  • Tambah wektu kulawarga amarga wong tuwa ora plancong utawa plancongan
  • Tambah apresiasi dening bocah-bocah mbuwang wektu ing njobo lan alam
  • Tambah minat karo bocah kanggo inovasi lan nyambung liwat teknologi
  • Tambah empati lan eling ing wong liya
  • Peningkatan fokus ing nilai-nilai tradisional kayata mangan mudhun
  • Tambah dialog lan komunikasi amarga ana bebarengan

Nilai mbentuk kabeh generasi - yen sampeyan ndeleng dhaptar ing ndhuwur, saben generasi duwe pengaruh budaya sing penting sing mbentuk pandangane jagad.

Amarga sawetara perasaan kompleks sing wis dilayari Gen C lan diwenehi pengaruh lingkungan sing positif, bisa uga aman ramalan ramalan ing ngisor iki kanggo Generasi Covid lan mbesuk:

Gen C bakal ndeleng ketidakadilan ras minangka kuno lan ora bisa ditampa lan bakal nuntut reparasi lan solusi kanggo mbesuk.

Gen C bakal ndeleng ketimpangan lan ketimpangan jender minangka outmode lan ora bisa ditindakake lan bakal ngupayakake keseimbangan lan kesetaraan kanggo mbesuk.

Gen C bakal bisa kerja kanthi cara sing anyar amarga dheweke wis mulih karo wong tuwane nalika pandemi lan mula bakal ngarepake nyambut gawe ing endi wae lan kapan wae tanpa ana alangan.

Gen C bakal dadi generasi ing ngendi akeh wong tuwa sing pindhah menyang desa lan urip iki bakal nyebabake Gen C duwe hubungan sing luwih jero karo bumi lan mula lingkungane.

Gen C bakal duwe empati sing luwih jero kanggo kabeh manungsa lan iki bakal nggawe dorongan supaya jagad iki dadi papan sing luwih apik liwat media sosial.

Gen C bakal ngerti pentinge kesehatan mental lan kesehatan lan iki bakal nyebabake fokus kanggo nambah solusi kanggo para pemuda lan wong diwasa kanggo nambah kesehatan sakabèhé.

Gen C bakal nyengkuyung penghasilan dhasar universal kanggo ngatasi pengaruh saka transformasi teknologi liwat robotika, blockchain lan AI.

Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging aku seneng banget karo pengaruh sing bakal dialami Gen C ing mbesuk.

Sing sejatine dakkerteni yaiku, anak loro kakungku sing umur lima lan 16 wulan bakal terus kena pengaruh saka pandemi lan bocah-bocah pancen kuwat banget.

Aku duwe optimisme banget yen gangguan Gen C sing bakal ditindakake bakal mbantu kita kabeh supaya bisa nggawe masa depan sing luwih apik.